januar 2015

Hobby Dekorering

Så, her om dagen bestemte Andreas og jeg for å kjøpe perler. Jeg har lenge hatt lyst til å perle 8 bit figurer. Dermed gjorde vi dette.
Altså, om du ikke gidder å bruke evig lang tid på å finne ut mønster selv, så er det bare å søke opp det du vil lage og gjerne adde "8 bit" i slutten, da får du som regel opp ett pikselert bilde som gjør det enklere å telle hva du skal lage og hvor.
Som f.eks denne Pokèmon ballen:
Begynner som regel med outlines


Så fylle på med farge - shading og higlights i forskjellig toner.


Ferdig med perlingen

På med bakepapir

Og begynn å stryk

Gjerne ha noe tungt oppå etterpå til den blir kald, hvis ikke kan den bøye seg


TADA, en pokèball!


Vi lagde også de 3 starter Pokèmon'ene fra Red and Blue. Andreas Laget Charmander (den i midten) og jeg laget Squirtle og Bulbasaur :D
Nå er det bare å dekorerer vegger og hyller med figurer og mønstre. Tenkte å lage noe Zelda og Sailor Moon relatert senere! Veldig gøy å sitte å kose seg med for å være ærlig. Hvertfall for oss som ikke har perlet på over 10 år.  


VIDEOBLOGG: fra helgen

Så i helgen som var, var vi på Vassfjellet her i Trondheim og stod på snowboard. Det var meg, Andreas, Kristiane, Kenny, Lauritz og Mathias. De to sistnevnte visste jeg ikke hvem var fra før av.
Jeg stod ikke på snowboard i hele 2014, og 2013 var første året jeg noen gang stod i en bakke OG PÅ SNOWBOARD AT ALL. SÅÅÅ, jeg var VELDIG nervøs for å dra i bakken igjen. Jeg visste jeg kunne stå, svinge begge veier og raile på boks, men når vi kom dit, knakk hele kroppen min sammen.
For det første har jeg aldri klart å ta T-KROK HEIS.................................Og når jeg fikk vite de ikke hadde vanlig stol heis fikk jeg også ett lite nerve sammenbrudd. Men etter 30 min, så klarte jeg å stå igjen OG å ta heisen. HUEHUE

REDD

Så maktet jeg å filme en liten snutt fra turen vår med mitt contour kamera (action kamera). Det som er litt dumt, er at det ikke har innebygd "kontroll" slik at man kan endre på kamera settingene på mobilen som man kan med Go Pro Hero 4 black eller det ANDRE Contour kameraet. SÅÅÅ det var litt dumt (gjorde at halve filmen er BLÅ). Men jeg gjorde det beste ut av å redigere videoen. Det er 5 år siden jeg brukte ett videoredigerings program. Så her får dere en super random video av oss i bakken 8D
Ikke noe fancy, bare random kjøring og hendelser.
Kenny og Kristiane

 

Likte du at jeg laget video og vil ha mer? kommenter :D


Kontinuerlig Urinveisinfeksjon

Sånn ca hver vinter siden oktober 2009 har jeg fått urinveisinfeksjon. Det gikk faktisk ganske bra i fjord, men i år har jeg hatt problemet kommende de siste 3 månedene.
Det begynte med en kald motorsykkel tur i 2009 som trigget urinveisinfeksjonen. Det er bakterier som kommer inn gjennom urinrøret som gir deg en slik sykdom. Husker jeg leste en plass "får du det en gang, vil det alltid komme tilbake".

Det er flere måter du kan få urinveisinfeksjon/blærekatar på:

 1.  Vanligste årsaken er bakterier som E-coli som kan bli smittet over samleie eller ved at du rett og slett tørker deg feil vei etter du har vært på do.
 2. Sjelden vannlating - altså at du holder deg veldig lenge før du tisser. Da får bakteriene mer langvarig opphold i blæren og urinrøret.
 3. Hvis du er fuktig rundt eller i underlivet og det blir kaldt eller hvis du går med veldig trange klær/truser i lenger tid i strekk.
 4. Kan også forekomme av graviditet, diabetes og høy alder.

Symptomer er som regel svie i underliv og hyppig vannlating. Det kan også forekomme, slik det har gjort på meg en del ganger, blod fra urinen og ekstreme smerter som gjør at du bare vil slå i veggen.  
Det som er veldig skummelt er hvis du har ett ekstremt utfall av det, blod i urin osv, kan det spre seg til nyrene og du vil få en øvre urinveisinfeksjon. Altså nyrebekk betennelse. Både urinveisinfeksjon og nyrebekk betennelse kan bli løst med en antibiotika. Dette får du ved å levere urinprøve hos legen din. Det er absolutt anbefalt og da forsvinner som regel smertene og symptomene etter 2-3 dager, men du skal fullføre kuren din som som regel er på 5-7 dager. Noen kurer varer også bare i 3 dager, tror det kommer ann på hva slags utfall du har.

Noe jeg gjør når jeg merker at det begynner å svi og jeg må hyppig på do er å begynne å drikke te (uten sukker) og noe surt. Gjerne varmt vann med lime/sitron i eller ocean spray sin tranebær juice, kle meg varmt og bruke rent bomulls undertøy og slække bukser. Det er veeeeldig lurt å slutte med søt spising i denne perioden. Sukker og gjærbakst er som mat for bakteriene.


Reddende engel juicen!


Jeg burde egentlig levere urinprøve hver gang, men jeg har de siste gangene ikke gjort det da det har vært veldig svake symptomer til tide som har gått over etter en uke. Det skal heller ikke være farlig å la det gå over av seg selv. Men som nevnt ovenfor, så lenge smertene ikke er  ekstreme og du føler kvalme, feber og har blod i urinen. Uansett, er det din første gang med slike symptomer, bør du ta deg en legesjekk! 

 

Har du noen erfaringer med #urinveisinfeksjon ?

 
Tegnehumør

I det siste har jeg endelig vært i tegnehumør igjen. Det er deilig. I dag skal jeg vise dere litt hva jeg har tegnet i det siste, for det er en god stund siden jeg la ut ett slikt innlegg. Og nå er både jeg, og sikkert dere, ekstremt lei av all lesingen på de mega lange innleggene mine haha xD
På PC:

Disse er tegnet (som vanlig) for frihånd på tegnebrett.

Denne tegnet jeg først for frihånd i photoshop, men valgte å bruke pen tool i illustrator etterpå. Kommer til å adde noe fancy farger og sånt senere :3


og tegnet for hånd:

Quartz Krystall. Som jeg gjerne kunne tenkt meg som tatovering selv. 


Krystall sverd.


Skjell med perler.

Skjell med krystaller og perle i midten. 

*
Jeg har lenge hatt ett ønske om å dra innom en tattoo shappe og spørre om de ville vært interessert i å ha meg der som lærling. Helt siden jeg ble med mamma på jobb da jeg var yngre har jeg villet det. Hun jobbet på tattoo shappe, men som rengjører. Jeg pleide å være med ene venninnen til mamma, som var tattovør, å se på og å tegne på lysbrett over tegningene hennes. Hun skrøt av at jeg hadde fine rette linjer når jeg tegnet for hånd og så ett potensiale i meg. Men jeg var liten, og hun ville nok bare komplimentere meg. Jeg har ikke mot eller føler meg "verdig" nok til å levere min portofolio. Jeg føler jeg må bidra med ett høyere potensiale og at jeg ikke er flink nok enda. #strengJeg legger ved noen linker til tidligere innlegg som har tegninger i seg:
*Skisser jeg har gjort i det siste
*Ariel Maleri , jeg lærte meg faktisk å male slik over ett spill!

Jeg hater frisøren!

 

Ett litt sterkt ord, men jeg har ALLTID, uansett, opplevd å ha ett helvete hos frisøren. Det er EN som har ett unntak, og det er min gode venn og frisør LÆRLING Christopher.

Anyways, jeg vil vise dere litt om hvordan det har vært for meg i det siste.
Siden 2008/9 valgte jeg for første gang i mitt liv (siden jeg var baby) å bli blond. Jeg klippet det så kort at det ble barbert i nakken og bleket det. (jeg har alltid hatt MANGE forskjellig farger og endret det vær 3 måned så og si, men fargene var alltid mørke, lilla, rød, brun, svart osv)
Her, ett bilde fra da jeg var 15/16  

 

Jeg har bleket etterveksten hver andre måned siden den gang. I over 5 har jeg bleket etterveksten og prøvd å gro håret mitt, klipt slitte tupper selv og brukt gode produkter ment for min hårtype. Shampoo og balsam, hårkur og noen ganger hårolje. 

2014 var virkelig mitt beste hår år...for å kalle det det. Jeg begynte å merke hvor langt det var blitt, hvor sunnere det var og har aldri vært mer fornøyd.
Jeg har skrevet ett innlegg tidligere om "how to maintain bleached hair" her.

Det var til og med blitt bleket nesten hvitt av sola av den fine sommeren vi hadde i år. Beste bildet jeg hadde av det xDJeg hadde lenge hatt lyst til å farge det litt mørkere, for jeg begynte å bli rimelig lei all den etterveksten. En ting jeg visste var at om jeg farger det mørkt, er det UMULIG å gå tilbake til blondt. Har man bleket håret en gang og bleker det på samme plassen på nytt, så knekker det tvers av. Det var min største frykt. 
Ombre trenden var inn og jeg ville gjerne slenge meg på!

Jeg turte ikke å gå rett på, jeg farget heller litt av håret mitt RØDT for å prøve noe nytt. Når jeg først var blond og ville ha en forandring, og en av hårfargene jeg hadde savnet på meg selv, var rødt. Det hjalp heller ikke på beslutningen min når jeg visste Andreas likte redheads. Så jeg tenkte "vi prøver halve håret først, så tar vi resten om jeg liker det". Hvis ikke er det en slik farge som vaskes ut over tid og ikke er vanskelig å fjerne med Detox Shampoo. Beste bildet jeg hadde, til og med uten sminke 8D
Selv når jeg hadde krøller nådde håret mitt meg til under puppene. 

Men så kom dagen jeg hadde bestemt meg. Jeg hadde gått innom flere forskjellige salonger. H2 var en av de som kunne garantere at det ble som på bildet jeg viste dem, men de skulle ha opptil 4000 kroner. SÅ mye hadde jeg desverre ikke råd til å bruke på meg selv. Så gikk jeg til blant annet Nikita, og hun sa at hun "så-klart" kunne fikse det slik da det hadde vært mange kunder som ønsket samme hår og hun hadde utført arbeidet. Hun skulle ha omkring 1200 siden det bare var hodebunn som skulle bli farget og det ikke var mye jobb som trengtes. Allerede der skulle jeg egnetlig stusset. Men jeg var SÅ KLAR for å gjøre denne forandringen jeg hadde dvella på i 2 år. 

Jeg viser henne bildet, vi finner farge og setter i gang. Hun spurte aldri om å få se noe bilde, hun forklarte ingenting, sa ingenting om hva vi skulle/burde gjøre og rusha veldig. Det var ikke en enste kunde der og det så ikke ut som om det var noe å gjøre når det satt 3 andre frisører å kikket på mobilen sin.

Slik var det jeg ville ha det, Lengden hadde jeg jo, og jeg ønsket I ALLE FALL ikke noe mørkere i første omgang:Når jeg sitter der og ser fargen virke, blir den nesten HELT SVART og hun har bare farget meg i hodebunnen.......MED KUN EN FARGE. Og grisa på meg overalt.
Jeg sitter der og er mega skeptisk og så redd at jeg svetter. For det er faktisk ingen vei tilbake, og å bli blond igjen vil TRASHE HÅRET MITT TIL HELVETE. Etter hun hadde vasket det ut og det merkbart ikke ligner bildet....begynte hun att på til å tvinge på meg en klipp.

"Jo du burde og som du sa har du ikke klipt det på ett år"

Hun gir meg en rabattert pris siden jeg er student og jeg bare skal stusse det litt.....STUSS MEG I RÆVVA, HO KLIPTE 10 CENTIMETER RETT AV.
Så når jeg kom hjem, så jeg slik ut:Både i humør og på håret.....dette er ikke i nærheten av slik jeg ønsket det en gang... Hva er det jeg har betalt 1200 kroner for, for å synliggjøre den mørke etterveksten min ENDA mer og miste 10 centimeter med hår?
Umulig var det å børste det også fordi alt håret var i lik lengde og satte seg fast sammen i enden... HVA HAR JEG GJORT?

En uke etterpå tenkte jeg at jeg skal faen i  meg fikse så godt det går ann i problemet selv, og kjøpte semi permanent H&M hårfarge til 49.90 i litt lysere enn ettervekst fargen og farget det litt lenger ned...Syntes også det var RIMELIG stygt med blass rosa farge etter eksperimentet mitt, at jeg farget tuppene mine røde også. Det er bedre med 2 farger på håret enn 3. Det er absolutt å anbefale Stargazer eller Manic Panic om du vil ha knæsje farger på håret!


En smule mer fornøyd og prøvingen på å legge surmulingen bak meg. Gjort er gjort. Rødfargen som ble en form for fukisia var forsovidt ganske fin.
Enten så er jeg paranoid å tror hårfargen endret det eller så kan den endrede gleden jeg hadde i at håret mitt var blitt ødelagt ha påvirket det, men jeg følte Andreas begynte å bli mindre tiltrukket av meg. Og det gjorde meg enda mer lei meg i hverdagen.

Jeg bestemte meg for at når jeg først har endret så mye på håret i det siste, kan jeg endre litt til, og farget tuppene både lilla og blå. Responsen var jo god av venner og bekjente på at det var fint. Men jeg følte meg ikke som meg selv.


Til slutt ga jeg opp, jeg hadde fått nok av å ikke være fornøyd. Jeg hadde klart meg i 3 måneder før jeg ville ha det blonde tilbake. Og når Andreas endelig confessa at han ville jeg skulle bli lyshåra igjen, bar det til butikken samme dag. Jeg tenkte at fuck om jeg mister hele håret og må klippe meg kort. Jeg vet at dette skal jeg klare.

Enda mer svett og nervøs enn jeg var sist gang. Så begynte jeg bleke prosessen. De som har bleket seg fra mørkt til lys før, vet at det er ett mellom stadiet med ORANSJE. 
Jeg visste at jeg ikke kunne bleke "hardt" på det håret under etterveksten...Her hadde jeg 6 måneder med ettervekst, siden jeg verken hadde bleket etterveksten på 3 måneder før jeg farget det mørkt, og hadde heller ikke farget det på de 3 månedene etter jeg farget det mørkt.
Derfor hadde jeg en plass på kronen av hodet med sterk frisørfarge. Hvis dere forstår hva jeg prøver å forklare:

 1. Ettervekst blekes veldig lett fordi det er "virgin" hår og trenger derfor bare èn lang runde med bleking
 2. Hårfarge, spesielt frisør hårfarge, sitter som LIM i håret og tar flere runder med bleking for å bli blondt 
 3. Semi farge trenger en kort bleke prosess for å "miste fargen", men her hadde jeg bleket håret fra før og var EKSTREMT stor sjanse for at det skulle falle av

Der sitter jeg, med 3 vansklighetsgrader på å bleke tilbake håret mitt med HJEMMEFARGE.

Jeg prøvde 3 blekemidler. Jeg visste fra før at Depend hadde det beste, for det er det jeg brukte før jeg brukte "frisør blekemiddel" hjemme (moren til venninnen min har tidligere vært frisør og har hatt produkter hjemme). Men tenkte allikavel å prøve de andre.

Så jeg begynner med schwarzkopf sin L++ som jeg KUN tar på kronen av hodet...se for deg sånn hår munkene har...der! For å fjerne frisør-hårfargen. Jeg drar litt blekemiddel både opp og ned for å se hvor det blir lysest. Der det blir lysest betyr at jeg har møtt ettervekst og semi fargen.

 Henger dere med enda? 
Det er nesten så jeg ikke gjør det selv xD

Deretter tenkte jeg å prøve H&M blekemiddelet, for det var sikkert litt lettere middel enn det andre. Så da gikk jeg til butikken, med en ORANSJE RING rundt hodet for å kjøpe mer blekemiddel. Når jeg kom hjem, puttet jeg det i bunn av håret. Ikke bare er det UMULIG å fjerne BLÅ HÅRFARGE, men det var også skummelt med tanke på at jeg puttet blekemiddel i hår som allerede var blitt bleket fra før. 
Som jeg antok, var H&M blekemiddelet svakt, MEN det gjorde jobben med å fjerne semi color UTEN at jeg brakk håret mitt. 

Så Skulle jeg ta resten. Etterveksten og EN GANG TIL på det oransje. Denne gangen brukte jeg Depend. Det er AKKURAT som frisør fargen, du blander blått pulver med hvit "krem" 50/50. Det blå er med på å motvirke gulskjær. Jeg måtte gjøre denne prosessen 2 ganger. Selv etter 1 gang var håret mitt enda ganske oransje. Etter den tredje gangen, mistet jeg ekstremt mye hår i dusjen. Men etter 4 gangen, mistet jeg ENDA mer. En del hår på toppen av hodet mitt hadde brukket, som antatt og luggen min, det som hadde gått gjennom mest med både farge og bleking, var så slitt at det så ut som ull. Så her var det bare å klippe kort lugg. Verre var det heldigvis ikke. Jeg hadde berget meg. Og det viste seg at alle venner og bekjente likte meg bedre som blond da de røpet at det var godt jeg var tilbake til "normale fargen". Andreas sa også at det var som to helt forskjellige jenter og nå er ting tilbake til slik det var før.
Som sagt, enten er jeg paranoid eller så var det hårfargen som endret tiltrekningen >_>
Livet skal ikke være lett T_T

Og slik ser det ut i dag. Jeg klipte tuppene mine selv, fikset lugg selv, og prøver å gjenopprette kvaliteten på håret mitt nok en gang. Jeg skal aldri mer dra til en frisør, det her fikser jeg fint selv!

Det synes ikke på bildet, men jeg har fremdeles en del missfarging litt her og der, det er EKSTREMT vanskelig å bleke håret sitt på seg selv. Å putte blekemiddel BAK I HODET er ett sirkus for seg selv...men akkurat nå skal jeg la det hvile en måned til før jeg gjør noe mer.
Bruke blå shampoo for å motvirke gulskjær, være raus med hårkur, IKKE bruke varmeverktøy og la det ligge.

LÆR AV MEG, ALDRI gjør noe drastisk med håret ditt med mindre du er 100% sikker. Det er LOV til å si nei til frisøren. Finn en frisør som tar seg tid til å se på håret ditt, snakke med deg om planene dine og anbefale riktig farge for din hud tone og øyenfarge og bruk gjerne en 1000 lapp ekstra på en plass du VET har gode kritikker og som tar deg alvorlig!


#hår

OMG, jeg fant det!!!

 

Når jeg var liten, spilte jeg ekstremt mye Playstation 1 og jeg har en haug av minner om gamle spill, deriblant favorittene Crash Bandicoot og Spyro the Dragon.
Så i en god stund nå, siden Xbox kom ut, har jeg eid og spilt xbox istedenfor. Nå etter jul så sa jeg: 

"herregud, den xboxen står jo bare der og spillene er spilt og det er ikke noe nytt som jeg ønsker med den lenger. Jeg har en haug av remake spill som Final Fantasy og Kingdom Hearts som står å støver...Vet du hva Andreas, nå drar vi å bytter inn Xbox 360, 17 spill og min rosa håndkontroll for Playstation 3"

og like så gjorde vi det. Nå er det jo slik at alle vet at Gamestop gir ingenting for verdiene dine. Så det var ganske så skuffende å gi fra seg Xboxen for 450 kroner. Men med medlemskort og noe rabatt, fordi jeg solgte ting i bundle, så fikk jeg Playstation 3 med 160GB gratis. Og som de som leste innlegget om ønskelisten min, vet at Playstation 3 stod der :D

 Det var ganske skuffende at jeg ikke fikk nok penger til å kjøpe meg Kingdom Hearts 2.5 remix, etter alt jeg leverte inn. Men i går (fredagen) kom Andreas med spillet hjem etter jobb og overasket meg. BEST GAME EVER - OG BEST BOYFRIEND EVER. #best

Jeg har Kingdom Hearts Remixene og Final Fantasy x og x-2 remaster å spille igjen!
OH THE JOYMEN ANYWAYS
Tilbake til det som var plottet. I dag bestemte Andreas seg for å prøve ett playstation 1 spill i den nye konsollen. Og tror du ikke, DET FUNKET!
Det visste jeg forsovidt, men tenkte bare at playstation 2 spill ikke fungerer og derfor ble jeg forbløffet når 1'spillene fungerte. Men hadde aldri trodd at det skulle gå så knirkefritt. Han hadde også en CD hvor det stod "DEMO 1" på. Og fra jeg var liten, hadde jeg ett svakt men sterkt minne om ett spill jeg spillte demoen til. Om en Tarzan gutt med Rosa hår som hoppet i løvet. DET var det jeg husket. Jeg har i over 10 år lett etter det spillet og søkt Internett for den lille informasjonen jeg stod med, uten hell. Da han plugget inn demo CD'en, var hele menyen så ufattelig kjent. Men spillet eksisterte ikke på den CD'en. Men det fikk meg til å søke opp noe som ga meg mer informasjon. Playstation DEMO discs. Jeg visste ikke hva spillet het, men da jeg kom til disc 10 stod det ett navn der jeg bare måtte google. Tomba. Det gikk gjennom hodet mitt flere ganger mens nettsiden loadet, og tror du ikke. Der...var...spillet.


Tenk, i så mange år har jeg i ny og ne tenkt på denne rosa-håra tarzan mannen og ingen har kunnet svare på mine spørsmål. Det var så utrolig tilfredsstillende å endelig finne han. Nå kan jeg "die in peace".  Jeg håper jeg kan finne det faktiske spillet en dag og få spilt det igjen. Om noen av dere vet om hvor eller har det. TELL ME!! <3

 

 

 

 #nostalgi #gammelt #spill #games(A
lle linker er sponset av Gameseek)

Godt Nytt År

I år skal jeg sette meg noen enkle nyttårsforsett.

 1. Rydde opp på facebook. Selv om det er koselig med gamle minner, så går livet fremover. På tide å slette gamle bilder og få plass til nye. Det er også greit å rydde opp på vennelista, interesser og skolegang/jobb. SO GO GET THAT FACEBOOK. Det er tross alt en del av livet ditt som folk ser på mest.

 2. SLUTT Å DRIKKE BRUS BARE FORDI KJÆRESTEN DIN GJØR DET. Jeg er faktisk ikke så glad i brus en gang og før jeg møtte Andreas drakk jeg brus ekstremt sjeldent og opplevde at jeg ikke måtte FISE HELE TIDEN og at jeg ikke var 5 kilo tyngre xD
  Så av ren latskap drakk jeg brus istedenfor å gå på kjøkkenet å hente vann. Jeg skal begynne med mine gamle vaner igjen rett og slett. Også er det alt det maset om å trene, jeg skal hvertfall bli mer aktiv!

 3. Lage meg en ny layout på bloggen og Poem cosplay facebook siden min. Det er ett nytt år, ny "mote" og her trengs det en oppdatering. På tide å flexe frem skillsa mine å gjøre det hakket bedre!

 4. Få en jobb jeg trives med. Jeg er lei av å jobbe i butikk i 7 år, jeg vil ha bruk av utdanningen min. Så å lete etter ett reklamebyrå eller trykkeri ville vært perfekt! Og med ny jobb, spare til BSU og bruke pengene med vett.

 5. Som jeg skrev i ett tidligere innlegg, oppdatere garderoben og sminkepungen. Ut med gammelt og utgått på dato, inn med nye og spennende. Dette gjelder også på cosplay fronten. Lage noen større og finere cosplay som jeg bruker god tid på istedenfor mange små :3

 

Føler nyttårsforsettet mitt går veldig på å rydde opp i gamle ting. Men jeg liker det. Når jeg møtte Andreas, møtte jeg en ny start på hverdagen. Flyttet fra venner og familie i vestfold til Trondheim (sør-trønderlag) og da er det ikke noe som "henger igjen". Apropos det, så burde jeg lage en liten en til:

6. Besøke venner og familie oftere (spar litt penger i hverdagen)

Dette klarer jeg!
Ellers feiret vi nyttårsaften med mat hos faren til Andreas og en sammenkomst av venner senere på kvelden :D 
#love #nyttår #midnatts_kyss #raketter

Poem

Poem

23, Trondheim

Cosplay - Gaming - Kjærlighet

Kategorier

Arkiv

hits