Jeg har fått billappen

Ok, nå har jeg vært kjørende i 3 mnd ca. Feels good. Trafikksikker 4 lyf.

Tok meg bare...6 år før jeg endelig fikk fullført lappen haha. Flaut!
Men sånn er det. Tok meg råd med harde vilkår og gjorde det. Det har vært mest det det har stått på, at jeg ikke har hatt råd ettersom jeg har betalt hele shiten selv.


(Han fyren til venstre var en som tok lappen samtidig med meg med en annen kjørelærer fra samme skole)

Etter en time med ekstremt nervepirrende kjøretur med sensor OG kjørelærer i baksetet (som visstnok kjente hverandre hahah), fikk jeg beskjed om at jeg var trafikksikker nok. De siste 10 min når jeg skjønte vi skulle tilbake til trafikkstasjonen tok en evighet og jeg kjente jeg bare skalv mer og mer jo nærmere vi kom. Enda mer redd for å fucke opp noe mot slutten som kunne blåst hele prøven i lufta. Men heldigvis gikk det bra, og det hjalp veldig å ha med kjørelærer min under turen. Enda jeg bare hadde kjørt med henne 1 gang før.     For meg oppstod det ett lite problem under oppkjøringen. Jeg hadde valgt en kjøreskole som heter Heimdal Trafikkstasjon først. De hadde ett ganske gunstig tilbud som ga meg 8 kjøretimer + alt obligatoriske for 14 000,-
Jeg regnet med at siden jeg ikke var sååå bil-vant, at jeg ihvertfall komme til å trenge 2 timer ekstra sånn at jeg totalt sett hadde brukt 16 000.- på lappen. Men slik endte det da ikke.
Jeg fikk tildelt en kjørelærer, en dame som var relativt hyggelig. Men ho ga meg ALLTID dårlig forhåpninger på at dette kommer jeg til å klare. Ho var veldig
de-motiverende og sa jeg trengte MYE mer øving. Hun oppfordret aldri til at jeg skulle øvelseskjøre så mye jeg kunne hjemme. Selv om hun visste at jeg hadde en som  kunne bidra med slikt. Så frykten min for å starte å ta lappen ble mer og mer sann. Hovedsaklig ville jeg vente med å starte å ta kjøretimer til jeg hadde øvd KJEMPE mye, men etter motivasjon fra foreldrene til Andreas, så satte jeg i gang allikevel. Jeg fikk øve mye med faren hans, og han sa at dette gikk jo kjempe fint og med jevnlig øving med han parallelt med  trafikkskolen, burde jeg få lappen på null komma niks. 

Da jeg begynte å kjøre, startet det som normalt. Det var en dobbelttime (90 min) rundt bydelen trafikkstasjonen forholdt seg til og jeg ga noe "bevis" på hva jeg kan og ikke kan fra før. Før jeg begynte selve kjøretimene, hadde jeg bestått teori prøven, så det teoretiske var absolutt ikke ett problem.
Da jeg var ferdig med første time, tok hun frem ett skjema med hva vi måtte gjennomgå før jeg kunne gå videre til steg 2. Så tenkte jeg "javel, litt bakkestart og kryss og sånne type kjøringer er jo ikke noe problem, da lurer jeg på hva som er steg 2"
Vi avtalte bort alle de timene jeg fikk med, altså 3 dobbelttimer til i løpet av 1 måned fremover i tid. Jeg passet på at jeg i tillegg til kjøretimene mine, fikk øvelseskjøre med faren til Andreas minst 2 ganger i uka. Og det fikk jeg  til. Slik at når jeg var ferdig med dobbelttime nr 2, så forventet jeg å gå opp i "level". Hun sa ALDRI noe om hvordan jeg lå ann, hun ba meg bare kjøre rundt og rundt, samme veiene, uten noe nytt. Helt til jeg hadde brukt opp alle de timene som var inkludert i pakken min. Etter den fjerde dobbelttimen så sa hun at vi skulle ta en liten test på det vi har gjennomgått de siste 8 timene vi har kjørt sammen. Jeg gjennomførte testen, og så sa hun "flott, da kan vi begynne på del 2..."
Jeg ble helt lam i kroppen når jeg skjønte det at vi ikke var i NÆRHETEN på å fullføre de obligatoriske delene. Så jeg spurte når jeg skulle gjennomføre langkjøring, glattkjøring og andre slike ting.
"nei de kan du gjennomføre etter bestått del 2, altså på del 3..." fikk jeg som svar. ER DET MULIG. I løpet av en måneds tid, hadde jeg ikke bare kjørt med denne kjøreskolen i 8 timer, men jeg hadde brukt flere dager på å øvelsesskjøre med faren til Andreas. Det var ikke sånn at jeg IKKE hadde kjørt bil før jeg begynte å kjøre med han og heimdal, jeg hadde bare ikke kjørt SÅ mye og reglemessig. Jeg har faktisk øvelseskjørt siden jeg var 16 år. Da jeg var ferdig med alle de 8 timene (altså 4 dobbelttimer) så fikk jeg beskjed om at jeg mest sannsynlig kom til å trenge 4 DOBBELTTIMER TIL for å fullføre del 2. Der satte jeg ned foten. Hun fikk ett litt anspent og morskt svar tilbake om at jeg klarer meg fint med øving hjemme og at jeg forventer kun 1 dobbelttime på å bestå neste del, for her har vi kjørt, samme ruta i 8 timer flytende uten trafikk risikable tilstander og hun synes ikke dette er bra nok til å starte langkjøring etc.
Hun skyldte på dårlige unnskyldninger som at jeg ikke gjorde det og det, og neste gang når jeg gjorde det hun ba meg om, skyldte hun på at det og det var feil allikavel.
JEG HAR ALDRI VÆRT BORTI MER SCAM I HELE MITT LIV.

Så endte det faktisk opp med at jeg måtte punge ut med 7000.- til for flere kjøretimer slik at jeg kunne komme til det obligatoriske. Merk, en 45 min kosta 650kr. Jeg fullførte det obligatoriske (glattkjøring, langkjøring etc) og krevde å få ta lappen - noe jeg fikk.

Men det gjorde det ikke noe bedre. Da jeg kom til trafikkstasjonen, møtte jeg en dame som skulle være min sensor. Jeg er meg selv og hilser og smiler som vanlig og er selvsagt ekstremt nervøs. Vi setter oss i bilen, hun stiller meg noen sikkerhetsspørsmål og spurte hvordan jeg ville ha det i bilen. Så sier jeg "vi kan godt slå av en prat", hun godtok det og sa vi skulle kjøre. Det pjusk regna ute, så vær forholdet var ikke helt ønskelig. Hun forteller meg dit vi skal og jeg kjører. Jeg kjente jeg var så nervøs at jeg skalv litt. Det var helt grusomt. Men det verste var...Når hun godtok at vi skulle prate, så prøver jeg å starte diverse samtale emner. Men hun SVARER IKKE.....Hun sitter å kikker ut vinduet og himler med øynene mens hun gir meg noen stønnende grynt. Jeg ble mer og mer nervøs og skalv enda mer. så mye at det så ut som at jeg ikke klarte å holde rattet i ro. Kjørelæreren jeg hadde var veldig ekstrem på at jeg skulle kjøre nær hvit stripa til høyre, nesten så mye at jeg bokstavligatalt lå på den. Så jeg sørget for å ligge litt mot høyre. Jeg ble etterhvert så fokusert på at sensoren min rett og slett var en drittkjerring og ikke overholt ønskene mine i forhold til denne prøven. Det endte med at jeg fikk stryk. For hun mente jeg vingla for mye med rattet og at jeg kjørte for mye oppi vannet som lå på veien slik at det var en fare for vannplaning. Jeg nevner igjen, det pjusk regna og hadde det liggi vanndammer i sporene, hadde jeg så klart ikke kjørt i de. Skuffelsen var uansett stor, og med en gang jeg kom ut av bilen og møtte kjørelæreren min så sa hun "vi setter deg opp på noen flere dobbelttimer vi" og smilte glupsk. Jeg sa rett ut "NEITAKK!" og dro.


Det var ett bittert nederlag, og det fikk meg til å tro at kjørelæreren min kanskje hadde rett med at jeg faktisk trengte alle disse kjøretimene jeg har betalt så altfor mye for. 

Månedene gikk, og det tok meg drøye 2 måneder før jeg valgte å ta kontakt med en kjøreskole igjen. Jeg nektet å la den gamle trafikkskolen få noe mer ut av meg. Hun maste veldig ofte på at jeg skulle ta kontakt med henne, sendte meg lange SMS'er om at jeg bør kjøre mer med de og hvor mange timer jeg trenger for å klare dette. Igjen, ingen oppfordring til å øve hjemme.

Jeg oppsøkte derfor en ny kjøreskole, nemlig Trafikksikker. Andreas og flere jeg kjenner som har kjørt med de tidligere hadde bare godt å si om de. Jeg kontaktet de over tlf og hadde en lang og ekstremt hyggelig samtale med en der hvor jeg forklarte hva som hadde skjedd fra tidligere kjøreskole og oppkjøring. Jeg var forberedt på at jeg måtte sette opp en kjøretime slik at jeg fikk øve med en bil og få en kjørelærer tildelt. Jeg hadde ikke øvd så mye hjemme heller før denne timen, det hadde stått stille siden sist gang. Så jeg var litt skeptisk for at jeg kanskje måtte ha en haug med kjøretimer til før hun nye kjørelæreren min mente jeg var "trafikksikker nok" det tok 45 min.....45 min og en runde med litt forskjellig (kjøring på motorvei, kryss og andre slike hindringer) så ba hun meg forklare hva i huleste den forrige kjørelæreren min tenkte med, for dette her var mer enn bra nok og ho kunne ikke fatte at jeg hadde brukt SÅ mange timer. Jeg fortalte henne om alle påstandene jeg hadde blitt fortalt om at jeg måtte kjøre slik og slik, og hun sa ofte "det må du ikke tenke på å gjøre en gang..." og ba meg kjøre sånn som jeg gjorde best selv.

Jeg fikk satt opp ny oppkjøringsdag, 2 uker etter kjøretimen med Trafikksikker. Jeg øvde nesten hver dag med pappaen til Andreas de to ukene. Når jeg kom dit, var det en solfylt dag med lav morgensol i øynene (kl var 07:15 HURRA) 
Etter oppvarmingstimen, så sa hun at om jeg kjørte sånn her, var det garantert lappen. Så jeg gjorde nå det da, og det endte med det nevnt ovenfor.

VELG TRAFIKKSIKKER!
(hvertfall her i Trondheim) 
Sparte mye penger på det. Med oppvarmingstime, leie av bil og gebyr på trafikkstasjonen, betalte jeg 2600...Heimdal ville ha 4600....det forteller deg litt.

 

Ingen kattepuser :(

Skriv en ny kommentar

Poem

Poem

23, Trondheim

Cosplay - Gaming - Kjærlighet

Kategorier

Arkiv

hits