Kontinuerlig Urinveisinfeksjon

Sånn ca hver vinter siden oktober 2009 har jeg fått urinveisinfeksjon. Det gikk faktisk ganske bra i fjord, men i år har jeg hatt problemet kommende de siste 3 månedene.
Det begynte med en kald motorsykkel tur i 2009 som trigget urinveisinfeksjonen. Det er bakterier som kommer inn gjennom urinrøret som gir deg en slik sykdom. Husker jeg leste en plass "får du det en gang, vil det alltid komme tilbake".

Det er flere måter du kan få urinveisinfeksjon/blærekatar på:

  1.  Vanligste årsaken er bakterier som E-coli som kan bli smittet over samleie eller ved at du rett og slett tørker deg feil vei etter du har vært på do.
  2. Sjelden vannlating - altså at du holder deg veldig lenge før du tisser. Da får bakteriene mer langvarig opphold i blæren og urinrøret.
  3. Hvis du er fuktig rundt eller i underlivet og det blir kaldt eller hvis du går med veldig trange klær/truser i lenger tid i strekk.
  4. Kan også forekomme av graviditet, diabetes og høy alder.

Symptomer er som regel svie i underliv og hyppig vannlating. Det kan også forekomme, slik det har gjort på meg en del ganger, blod fra urinen og ekstreme smerter som gjør at du bare vil slå i veggen.  
Det som er veldig skummelt er hvis du har ett ekstremt utfall av det, blod i urin osv, kan det spre seg til nyrene og du vil få en øvre urinveisinfeksjon. Altså nyrebekk betennelse. Både urinveisinfeksjon og nyrebekk betennelse kan bli løst med en antibiotika. Dette får du ved å levere urinprøve hos legen din. Det er absolutt anbefalt og da forsvinner som regel smertene og symptomene etter 2-3 dager, men du skal fullføre kuren din som som regel er på 5-7 dager. Noen kurer varer også bare i 3 dager, tror det kommer ann på hva slags utfall du har.

Noe jeg gjør når jeg merker at det begynner å svi og jeg må hyppig på do er å begynne å drikke te (uten sukker) og noe surt. Gjerne varmt vann med lime/sitron i eller ocean spray sin tranebær juice, kle meg varmt og bruke rent bomulls undertøy og slække bukser. Det er veeeeldig lurt å slutte med søt spising i denne perioden. Sukker og gjærbakst er som mat for bakteriene.


Reddende engel juicen!


Jeg burde egentlig levere urinprøve hver gang, men jeg har de siste gangene ikke gjort det da det har vært veldig svake symptomer til tide som har gått over etter en uke. Det skal heller ikke være farlig å la det gå over av seg selv. Men som nevnt ovenfor, så lenge smertene ikke er  ekstreme og du føler kvalme, feber og har blod i urinen. Uansett, er det din første gang med slike symptomer, bør du ta deg en legesjekk! 

 

Har du noen erfaringer med #urinveisinfeksjon ?

 
7 katter

PandaCat~<3

11.01.2015 kl.18:45

jeg hadde det for et par år siden og det gikk over til nyrebekken betennelse. var veldig like før jeg ble lagt in på sykehuset pga jeg ikke gikk til legen når jeg hadde så vondt i ryggen - ante ikke hva det var. nå får jeg fort symptomer av urinveisinfeksjon vis jeg sitter på kalde plasser i over lengre tid, da hjelper ddet å drikke masse. så er det fort borte.

Poem

11.01.2015 kl.19:08

PandaCat~: oi, det høres fryktlig vondt ut ;_; men kjenner meg igjen med det andre problemet, at man hele tiden får symptomer bare man er litt kald.

PandaCat~<3

11.01.2015 kl.19:57

det var så vondt - ubreskrivelig. jeg gråt og klarte ikke sitte eller ligge ordentlig.

Poem

11.01.2015 kl.20:02

PandaCat~: off, håper virkelig du får slippe å gjennomgå det en gang til! Bare vær forsiktig når du kjenner symptomer og ikke la det gå for langt :D

PandaCat~<3

11.01.2015 kl.23:34

Hehe, nei. nå som jeg kjenner urinveisinfeksjonsymptomer er det VANN og varme som gjelder.

Harajukuangel

06.05.2015 kl.11:48

Ahaha ;u; Den tegningen var så søwt i all elendigheten tho..

Poem

06.05.2015 kl.20:17

Harajukuangel: Hahah aww tusen takk x3

Skriv en ny kommentar

Poem

Poem

23, Trondheim

Cosplay - Gaming - Kjærlighet

Kategorier

Arkiv

hits