Jeg hater frisøren!

 

Ett litt sterkt ord, men jeg har ALLTID, uansett, opplevd å ha ett helvete hos frisøren. Det er EN som har ett unntak, og det er min gode venn og frisør LÆRLING Christopher.

Anyways, jeg vil vise dere litt om hvordan det har vært for meg i det siste.
Siden 2008/9 valgte jeg for første gang i mitt liv (siden jeg var baby) å bli blond. Jeg klippet det så kort at det ble barbert i nakken og bleket det. (jeg har alltid hatt MANGE forskjellig farger og endret det vær 3 måned så og si, men fargene var alltid mørke, lilla, rød, brun, svart osv)
Her, ett bilde fra da jeg var 15/16  

 

Jeg har bleket etterveksten hver andre måned siden den gang. I over 5 har jeg bleket etterveksten og prøvd å gro håret mitt, klipt slitte tupper selv og brukt gode produkter ment for min hårtype. Shampoo og balsam, hårkur og noen ganger hårolje. 

2014 var virkelig mitt beste hår år...for å kalle det det. Jeg begynte å merke hvor langt det var blitt, hvor sunnere det var og har aldri vært mer fornøyd.
Jeg har skrevet ett innlegg tidligere om "how to maintain bleached hair" her.

Det var til og med blitt bleket nesten hvitt av sola av den fine sommeren vi hadde i år. Beste bildet jeg hadde av det xDJeg hadde lenge hatt lyst til å farge det litt mørkere, for jeg begynte å bli rimelig lei all den etterveksten. En ting jeg visste var at om jeg farger det mørkt, er det UMULIG å gå tilbake til blondt. Har man bleket håret en gang og bleker det på samme plassen på nytt, så knekker det tvers av. Det var min største frykt. 
Ombre trenden var inn og jeg ville gjerne slenge meg på!

Jeg turte ikke å gå rett på, jeg farget heller litt av håret mitt RØDT for å prøve noe nytt. Når jeg først var blond og ville ha en forandring, og en av hårfargene jeg hadde savnet på meg selv, var rødt. Det hjalp heller ikke på beslutningen min når jeg visste Andreas likte redheads. Så jeg tenkte "vi prøver halve håret først, så tar vi resten om jeg liker det". Hvis ikke er det en slik farge som vaskes ut over tid og ikke er vanskelig å fjerne med Detox Shampoo. Beste bildet jeg hadde, til og med uten sminke 8D
Selv når jeg hadde krøller nådde håret mitt meg til under puppene. 

Men så kom dagen jeg hadde bestemt meg. Jeg hadde gått innom flere forskjellige salonger. H2 var en av de som kunne garantere at det ble som på bildet jeg viste dem, men de skulle ha opptil 4000 kroner. SÅ mye hadde jeg desverre ikke råd til å bruke på meg selv. Så gikk jeg til blant annet Nikita, og hun sa at hun "så-klart" kunne fikse det slik da det hadde vært mange kunder som ønsket samme hår og hun hadde utført arbeidet. Hun skulle ha omkring 1200 siden det bare var hodebunn som skulle bli farget og det ikke var mye jobb som trengtes. Allerede der skulle jeg egnetlig stusset. Men jeg var SÅ KLAR for å gjøre denne forandringen jeg hadde dvella på i 2 år. 

Jeg viser henne bildet, vi finner farge og setter i gang. Hun spurte aldri om å få se noe bilde, hun forklarte ingenting, sa ingenting om hva vi skulle/burde gjøre og rusha veldig. Det var ikke en enste kunde der og det så ikke ut som om det var noe å gjøre når det satt 3 andre frisører å kikket på mobilen sin.

Slik var det jeg ville ha det, Lengden hadde jeg jo, og jeg ønsket I ALLE FALL ikke noe mørkere i første omgang:Når jeg sitter der og ser fargen virke, blir den nesten HELT SVART og hun har bare farget meg i hodebunnen.......MED KUN EN FARGE. Og grisa på meg overalt.
Jeg sitter der og er mega skeptisk og så redd at jeg svetter. For det er faktisk ingen vei tilbake, og å bli blond igjen vil TRASHE HÅRET MITT TIL HELVETE. Etter hun hadde vasket det ut og det merkbart ikke ligner bildet....begynte hun att på til å tvinge på meg en klipp.

"Jo du burde og som du sa har du ikke klipt det på ett år"

Hun gir meg en rabattert pris siden jeg er student og jeg bare skal stusse det litt.....STUSS MEG I RÆVVA, HO KLIPTE 10 CENTIMETER RETT AV.
Så når jeg kom hjem, så jeg slik ut:Både i humør og på håret.....dette er ikke i nærheten av slik jeg ønsket det en gang... Hva er det jeg har betalt 1200 kroner for, for å synliggjøre den mørke etterveksten min ENDA mer og miste 10 centimeter med hår?
Umulig var det å børste det også fordi alt håret var i lik lengde og satte seg fast sammen i enden... HVA HAR JEG GJORT?

En uke etterpå tenkte jeg at jeg skal faen i  meg fikse så godt det går ann i problemet selv, og kjøpte semi permanent H&M hårfarge til 49.90 i litt lysere enn ettervekst fargen og farget det litt lenger ned...Syntes også det var RIMELIG stygt med blass rosa farge etter eksperimentet mitt, at jeg farget tuppene mine røde også. Det er bedre med 2 farger på håret enn 3. Det er absolutt å anbefale Stargazer eller Manic Panic om du vil ha knæsje farger på håret!


En smule mer fornøyd og prøvingen på å legge surmulingen bak meg. Gjort er gjort. Rødfargen som ble en form for fukisia var forsovidt ganske fin.
Enten så er jeg paranoid å tror hårfargen endret det eller så kan den endrede gleden jeg hadde i at håret mitt var blitt ødelagt ha påvirket det, men jeg følte Andreas begynte å bli mindre tiltrukket av meg. Og det gjorde meg enda mer lei meg i hverdagen.

Jeg bestemte meg for at når jeg først har endret så mye på håret i det siste, kan jeg endre litt til, og farget tuppene både lilla og blå. Responsen var jo god av venner og bekjente på at det var fint. Men jeg følte meg ikke som meg selv.


Til slutt ga jeg opp, jeg hadde fått nok av å ikke være fornøyd. Jeg hadde klart meg i 3 måneder før jeg ville ha det blonde tilbake. Og når Andreas endelig confessa at han ville jeg skulle bli lyshåra igjen, bar det til butikken samme dag. Jeg tenkte at fuck om jeg mister hele håret og må klippe meg kort. Jeg vet at dette skal jeg klare.

Enda mer svett og nervøs enn jeg var sist gang. Så begynte jeg bleke prosessen. De som har bleket seg fra mørkt til lys før, vet at det er ett mellom stadiet med ORANSJE. 
Jeg visste at jeg ikke kunne bleke "hardt" på det håret under etterveksten...Her hadde jeg 6 måneder med ettervekst, siden jeg verken hadde bleket etterveksten på 3 måneder før jeg farget det mørkt, og hadde heller ikke farget det på de 3 månedene etter jeg farget det mørkt.
Derfor hadde jeg en plass på kronen av hodet med sterk frisørfarge. Hvis dere forstår hva jeg prøver å forklare:

  1. Ettervekst blekes veldig lett fordi det er "virgin" hår og trenger derfor bare èn lang runde med bleking
  2. Hårfarge, spesielt frisør hårfarge, sitter som LIM i håret og tar flere runder med bleking for å bli blondt 
  3. Semi farge trenger en kort bleke prosess for å "miste fargen", men her hadde jeg bleket håret fra før og var EKSTREMT stor sjanse for at det skulle falle av

Der sitter jeg, med 3 vansklighetsgrader på å bleke tilbake håret mitt med HJEMMEFARGE.

Jeg prøvde 3 blekemidler. Jeg visste fra før at Depend hadde det beste, for det er det jeg brukte før jeg brukte "frisør blekemiddel" hjemme (moren til venninnen min har tidligere vært frisør og har hatt produkter hjemme). Men tenkte allikavel å prøve de andre.

Så jeg begynner med schwarzkopf sin L++ som jeg KUN tar på kronen av hodet...se for deg sånn hår munkene har...der! For å fjerne frisør-hårfargen. Jeg drar litt blekemiddel både opp og ned for å se hvor det blir lysest. Der det blir lysest betyr at jeg har møtt ettervekst og semi fargen.

 Henger dere med enda? 
Det er nesten så jeg ikke gjør det selv xD

Deretter tenkte jeg å prøve H&M blekemiddelet, for det var sikkert litt lettere middel enn det andre. Så da gikk jeg til butikken, med en ORANSJE RING rundt hodet for å kjøpe mer blekemiddel. Når jeg kom hjem, puttet jeg det i bunn av håret. Ikke bare er det UMULIG å fjerne BLÅ HÅRFARGE, men det var også skummelt med tanke på at jeg puttet blekemiddel i hår som allerede var blitt bleket fra før. 
Som jeg antok, var H&M blekemiddelet svakt, MEN det gjorde jobben med å fjerne semi color UTEN at jeg brakk håret mitt. 

Så Skulle jeg ta resten. Etterveksten og EN GANG TIL på det oransje. Denne gangen brukte jeg Depend. Det er AKKURAT som frisør fargen, du blander blått pulver med hvit "krem" 50/50. Det blå er med på å motvirke gulskjær. Jeg måtte gjøre denne prosessen 2 ganger. Selv etter 1 gang var håret mitt enda ganske oransje. Etter den tredje gangen, mistet jeg ekstremt mye hår i dusjen. Men etter 4 gangen, mistet jeg ENDA mer. En del hår på toppen av hodet mitt hadde brukket, som antatt og luggen min, det som hadde gått gjennom mest med både farge og bleking, var så slitt at det så ut som ull. Så her var det bare å klippe kort lugg. Verre var det heldigvis ikke. Jeg hadde berget meg. Og det viste seg at alle venner og bekjente likte meg bedre som blond da de røpet at det var godt jeg var tilbake til "normale fargen". Andreas sa også at det var som to helt forskjellige jenter og nå er ting tilbake til slik det var før.
Som sagt, enten er jeg paranoid eller så var det hårfargen som endret tiltrekningen >_>
Livet skal ikke være lett T_T

Og slik ser det ut i dag. Jeg klipte tuppene mine selv, fikset lugg selv, og prøver å gjenopprette kvaliteten på håret mitt nok en gang. Jeg skal aldri mer dra til en frisør, det her fikser jeg fint selv!

Det synes ikke på bildet, men jeg har fremdeles en del missfarging litt her og der, det er EKSTREMT vanskelig å bleke håret sitt på seg selv. Å putte blekemiddel BAK I HODET er ett sirkus for seg selv...men akkurat nå skal jeg la det hvile en måned til før jeg gjør noe mer.
Bruke blå shampoo for å motvirke gulskjær, være raus med hårkur, IKKE bruke varmeverktøy og la det ligge.

LÆR AV MEG, ALDRI gjør noe drastisk med håret ditt med mindre du er 100% sikker. Det er LOV til å si nei til frisøren. Finn en frisør som tar seg tid til å se på håret ditt, snakke med deg om planene dine og anbefale riktig farge for din hud tone og øyenfarge og bruk gjerne en 1000 lapp ekstra på en plass du VET har gode kritikker og som tar deg alvorlig!


#hår

21 katter

Rikke95

05.01.2015 kl.16:10

Det er viktig og finne en frisør man liker, å som man kan stole på. Jeg har aldri gått fra en frisørsalong før og følt meg fin haha, men så fant jeg en som driver for seg selv, å jeg kan faktisk si at jeg føler meg pen etter og ha vært der! :)

Poem

05.01.2015 kl.16:12

Rikke95: Det er godt å se flere har samme problem med frisørsalonger haha.
Og enda bedre at du har funnet en som passer for deg :D
Har en slik frisør selv, men i Oslo desverre >:

Rikke95

05.01.2015 kl.16:17

Huff er et stykke fra Trondheim til Oslo ja! :/

Anne

07.01.2015 kl.02:04

Kjenner meg så alt for godt igjen! Men syns sluttresultatet ble fantastisk bra med tanke på alt håret ditt har gått igjennom!

Selv har jeg hvitt/grønish/blått hår med en "nydelig" mørkeblondOGgyldenblond ettervekst. HAha,.

Det er kun èn frisør her i verden jeg stoler på, Heidi på Timeout i Bergen (: Fordypet seg innen farge og er billig i forhold til andre. Hun tok 1600,- for å bleike håret mitt hvitt + kur og stussing (ikke 10 cm x) ). Garanti har hun å, så er du ikke fornøyd fikser hun det gratis ^^, Annbefales om du skal til Bergen en gang og ikke gidder å gjøre det selv!

Poem

07.01.2015 kl.11:44

Tusen takk ^^

Åååh kjenner meg igjen med ettervektst delen xD

Det er så bra du har funnet en som du er fornøyd med og som var billig for så mye fiksing på håret :o
Skal absolutt søke det opp om jeg er i Bergen en gang :D
Takk for tips ^^

synskepeggy

09.01.2015 kl.13:02

Jeg hater å gå til frisøren jeg og,blir sjelden fornøyd,men bare MÅ gå tilbake gang etter gang,skulle nesten tro at man er helt avhengig....

Hilsen synskepeggy.

Poem

09.01.2015 kl.13:19

synskepeggy: Haha ja det er rart med det. Uansett hvor misfornøyd man var sist gang og av tidligere erfaringer, stopper det deg aldri å gå tilbake.

healerfrue

09.01.2015 kl.14:18

Du har noen fantastiske sveiser her da, det må jeg si!

Poem

09.01.2015 kl.14:22

healerfrue: Haha takk så mye :D

Mia

09.01.2015 kl.14:35

Har selv fast frisør som viser og spørr før hu klipper noe av lengden.

Poem

09.01.2015 kl.14:45

Mia: Det er bra med kommunikasjon, så den er du heldig med ^^

Veronica S

09.01.2015 kl.16:44

Har et anstrengt forhold til frisører. Ettersom jeg fikk hestehalen min klippet RETT AV..OVER strikken.. fordi jeg skulle klippe slitte tupper. Før jeg fikk sagt at vi "tar litt nå, og litt senere" så bare stod hun med hestehalen min i hånden. RETT før jeg skulle konfirmeres. Konfirmasjonsdagen min måtte jeg stå opp klokken 7 om morgnen for å dusje og prøve å få håret på plass. Jeg har et hår som vipper og virvler seg, så å ha det under ørene lengde så klikker det helt..MÅ dusjes HVER dag for at det skal ligge.. grusomt. Etter det så går jeg til frisøren hver 6 mnd.. eller sjeldnere. Heldivis har jeg funnet 3 frisører på samme sted som skjønner meg.

Ida Marie Dragsnes

09.01.2015 kl.17:11

Jeg sliter jeg veldig med å stole på frisører, har hatt en misslykket ombré selv en gang i tiden der den bleke delen så utrolig gul ut

Poem

09.01.2015 kl.17:49

Veronica S: Off, det er noe av det verste jeg har hørt D:
Og på konfirmasjonsdagen i tillegg! Da hadde jeg nektet å betale tror jeg.

Men bra du føler du har noen frisører som skjønner deg nå, så slipper du forhåpentligvis den tabben en gang til! :D

Poem

09.01.2015 kl.17:50

Ida Marie Dragsnes: Ja, det er tydeligvis kun få tallet av frisører som klarer en ombrè. Håper du er fornøyd med håret ditt nå da :D

Veronica S

09.01.2015 kl.18:41

Jeg slapp å betale og fikk tilbud om forlengere..sånne clip on..men NEI.. hadde ikke funket uansett fordi at det korte håret hadde måttet bli fiksa hver morgen.

Poem

09.01.2015 kl.20:04

Veronica S: Det var enda godt du slapp å betale, men fremdeles helt jalla at hun bare kan gjøre sånt.

Veronica S

09.01.2015 kl.22:39

hmm

blå

05.05.2015 kl.23:46

Hei! Kom over innlegget ditt via. google! Jeg har nettopp farget håret mitt blått, men det ser helt grusomt ut, og jeg vil gjerne ha det vekk.. Jeg skjønte ikke helt hvordan du fikk til det? Var det bare med blekingen du brukte?:)

Poem

06.05.2015 kl.20:16

blå: I utgangspunktet så ville jeg prøvd å vaske det så godt ut som bare mulig med en detox sjampo av noe slag, ellers brukte jeg faktisk bare blekemiddel :o
Det fra H&M er litt bedre for håret enn andre, så ville gått for det, la det virke i 10-15 min å repeter gjerne en gang i uken til det er helt borte. Siden du vil gjerne gi håret ditt litt pusterom (spesielt tuppene) og MASSE hårkur og olje og alt for å redde det xD3
Ville ikke skadet med en liten stuss etterpå, blått sitter utrolig hardt på håret :/

blå

07.05.2015 kl.10:22

Tusen takk svar/tips! :) Da får jeg prøve det.

Ja, må nok klippe en del, ser det er veldig flisete nederst :(

Skriv en ny kommentar

Poem

Poem

23, Trondheim

Cosplay - Gaming - Kjærlighet

Kategorier

Arkiv

hits